Arı Sütü
Arı Sütü

Üretimi zor ve kısıtlı olan en yararlı arı ürünüdür. Saf arı sütü “Gençlik iksiri”, “Hayat iksiri” gibi tanımlamalarla yüzyıla yakın zamandır bilinmektedir.

Devamını Oku
Bal Neden Kristalleşir?
Bal Neden Kristalleşir?

Balın zamanla donması veya halk arasındaki tabir ile kristalleşmesi, içinde sahte olan bir şeyler olduğu ve balın hileli veya kalitesiz olduğu gibi yanlış bir inanış ve izlenim doğurmaktadır.

Devamını Oku
Bal Nedir?
Bal Nedir?
Bal tebliğinde bal, bitki nektarlarının, bitkilerin canlı kısımlarındaki salgıların veya bitkilerin canlı kısımları üzerinde yaşayan bitki emici böceklerin salgılarının bal arısı tarafından toplandıktan....
Devamını Oku
Bal ve Sağlık
Bal ve Sağlık

Bal karbonhidrat, amino asitler, mineral ve enzimler içeren en doğal gıda ve önemli bir besin kaynağıdır. 

Devamını Oku
Kekik Balı Nedir?
Kekik Balı Nedir?

Mikropların oluşmasını engeller. Yara iyileştirici etkiler gösterir. Çocuklarda sık görülen ağız iltihaplarına (aft ağız yarası) karşı başarı ile kullanılır. 

Devamını Oku
Polen Nedir?
Polen Nedir?

Arıların çiçek tozlarından elde ettiği, içerisinde doğadaki birçok vitamin ve proteini içeren hücre yenileyici ve besleyici bir üründür.

Devamını Oku
Polenizasyon
Polenizasyon

Tarımsal üretim tablosu içinde bal arıları önemli bir yer taşımaktadır. Bal arılarının yaşamlarını devam ettirmek için gerekli olan bal özü ve polenleri toplamak için çiçekleri dolaşması...

Devamını Oku
Pratik Bal Bilgileri
Pratik Bal Bilgileri

Tarımsal üretim tablosu içinde bal arıları önemli bir yer taşımaktadır. Bal arılarının yaşamlarını devam ettirmek için gerekli olan bal özü ve polenleri toplamak için çiçekleri dolaşması, tarım ürünleri, ev bahçeleri ve doğal ortamın gelişmesine yardımcı olmaktadır. 

Devamını Oku
Propolis Nedir?
Propolis Nedir?
  • Doğal bir antibiyotik işlevi olan Propolisin, yıllardır bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda insan vücuduna birçok yararı tespit edilmiştir....


Devamını Oku
Gösterilen: 1 ile 9 arası, toplam: 9 (1 Sayfa)