Arı Sütü
Arı Sütü

Üretimi zor ve kısıtlı olan en yararlı arı ürünüdür. Saf arı sütü “Gençlik iksiri”, “Hayat iksiri” gibi tanımlamalarla yüzyıla yakın zamandır bilinmektedir. Ancak yakın geçmişte, besleyicilik üstünlüğünün yanında içerdiği hayatsal değerleri de bilimsel çalışmalar sonucu başta A.B.D. ve Uzakdoğu olmak üzere birçok  ülkede saptanarak yaygın şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Düzenli kürler uygulanarak kullanılması halinde;

 

  • * Yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve çalışma isteksizliklerini gidererek organizmaya aktivite kazandırır. Enerji açığını kapatır.

  • * Beyin performansı gerektiren durumlarda özellikle öğrencilerin sınav dönemlerinde daha başarılı olmalarında, yorgunluk ve endişe duymamalarında yardımcı olur.

  • * Üstün hücre yenileyici özelliği nedeniyle, yaşlanmayı geciktirir ve çocuk sahibi olmak isteyenlere yardımcı olur.

  • * Anemi (kansızlık) ve ağır kan kayıplarında organizmanın yeterli kan üretimini sağlar.

  • * Yaşlılıkta oluşan damar sertliğinin tedavisi, bitkinlik ve yaşama isteksizlikleri ile kandaki kolestrol-lipid seviyesinin dengelenmesinde yardımcı olur.

  • * Mide-barsak sistemine ait hastalıklarda (Kolit-Ülser-Gastrit), böbrek ve idrar yolu hastalıklarında.